Lovecat

The Cure ser jag väldigt mycket fram emot just nu!

Sitter och studerar, eller jag, inte just nu då men jag har blocket precis framför bordet med knapparna. Naturkunskap. Aptråkigt. Fast det värsta är att jag kommer på mig själv med att tycka att det är rätt intressant att läsa (och lära mig) om blodet och en massa infektioner, virus osvosv. Jag är så duktig, as usual.

Idag blev det en kort dag, det behövdes. Jag har fått otroligt mycket gjort. Jag har bl.a. gjort en sockerkaka och tittat en massa på burken.

Jag har börjat få svårt att stava till "och". Kom på mig själv med att skriva "ock" så sent som för 3 minuter sedan. För hand dessutom. Det har hänt fler gånger i skolan. Lite jobbigt faktiskt. What I would call a I-lansproblem, big time.

Träning idag också. Hum hum från... usch, jag avskyr verkligen Lars W-bäck. Avskyvärd artist, tänte skriva människa men hallå! Jag vet ju egentligen ingenting om honom som har med hans inofficiella liv. Men han är inte bra på att göra musik. Icke. Tacka vet jag Henrik Berggren. Mums!

Bokad

och klar... nästa körlektion alltså, duktigt av mig.

Har dessutom hämtat ut alla böcker o dyl. som man tydligen måste ha för att klara av att ta körkort i dagens samhälle.
Kommer ihåg för några år sedan när man såg alla "unga" sitta på tåget och läsa i Körkortsboken. Det gav vuxenpoäng vill jag lova.

Var med Katarina i Huddinge en sväng och hittade finfina grejer, en klänning och en top blev det. Kul. Behövdes ju verkligen... not.

Imorgon ska jag, Emelie, stanna kvar i skolan två timmar för att se en film som lär hålla på i ungefär lika många timmar. Hur ska jag hinna hem och så för att sen kunna vara i Broängen vid sju? Ojoj, stressma.

Har en redovisning på Engelska att göra imorgon. Ack ack. Som jag sa till Christina; "Vi får fnittra bort pinsamheten om någon sådan uppstår." Bra Emelie.

Monday, monday

Studiedag, tur är väl det. Men nu är den snart slut och jag har mig vetligt inte studerat ett dugg. Duktiga Emelie är i farten. Nej men jag mår inte så bra idag liksom, ont i huvudet, magen, halsen, händerna, samvetet osvosv. Tanken är ändå att jag ska ta mig till träningen i alla fall. Mamma lockade med övningskörning. Okej, det är jag ju rätt svag för.

Åh, Frida är ju söt. Det är som om trappan upp är så otroligt krävande och utmattande att hon verkligen är tvungen att gå, med tunga steg, fram till mig och slänga sig över mina axlar. Hon är myspysig. Hon är scout, med rätt att göra en råbandsknop.

Annika, min andra syster, hon är nästan aldrig hemma numera. Those var them days. Hon är söt i alla fall. Annika heter hon, sa jag det? Hon är snart 15 år, blir inte svårt att komma på en present till henne direkt. Hihihohohöhö.

Hej snygging, hej!

Don Juan.

Ska alldeles strax äta middag, det doftar wunderbart. Köttfärsbiffar med potatis, lingonsylt och sås. Inlags gurka tror jag att det blir också. Känns som en äkta söndagsmiddag à la medeltid eller nåt. Inte vanligt i detta hushåll kan jag tala om för alla intresserade.

Jag har dessutom precis kört bil. Kan man inte bara få körkortet i handen utan att behöva göra någonting för det. Det känns som att det kommer dröja en evighet tills jag kan be om att få låna bilen för att åka någonstans. "Lovar att vara försiktig"... KUL JU!

Försökte boka ny tid för körlektion men det ville sig inte, i alla fall inte för mig, idag, via internet. Ska dit imorgon och plocka ut böcker så jag kan väl fixa det då. Två flugor i en smäll är bra.

Efter maten ska jag iväg, kul.

Love won't tear us apart

Cause there is no love in this stupid world. Skoja. Klart det finns kärlek, bara inte inom en liten bubbla som jag tycks röra mig i. Eller jo, det finns det ju visst. Silly.

Torsdag sitter vi på idag, i alla fall dom flesta, pretty nice actually.. especially since I have what we in Sweden call a "Studiedag" on monday. Very nice. Yes... indeed. Men, det betyder inte att det inte finns något att göra i skolan, fan jag tror jag tog med mig halva skåpet hem idag. Jättetungt och jättedumt.

Är otroligt inne på Joy Divison just nu. Bara för det så rullar just nu She's lost control, och apropå Control! Se filmen! Gripande och jättebra. Själv såg jag klart 24 hour party people idag. Också en grymt bra film. Med en stor skopa humor dessutom. Några decilitermått bra musik också, skoja, minst litermått var det. Tusan vad jag skojar mycket i detta inlägg. Jag är kille. Skoja. Haha jaa, jag säger då det. Då det.

Sitter dessutom just nu barnvakt. 150 svenska kronor tjänar jag påt. Kittlar dödsskönt i plånboken.

Tungbrottning.

sitatis

(Hon har någon konstig fyrkant där men den förvandlades till ett frågetecken så jag tänkte att jag förklarar det med ord istället.. typ)Katarina säger:
nej du, jag ska nog inta stridspositionen nu
Emelie säger:
Vad gör man då?
(Fyrkanten dyker upp här igen)Katarina säger:
tar av alla kläderna och lägger sig fint under täcket och väntar på att bli bestriden

Tröttma

Trött ja, precis vad jag är just nu. Har varit det i ett antal dagar, veckor, år kanske.. men det är väl så det ska vara? Man ska väl gå omkring och vara trött för det mesta.
Träffar man någon på väg till skolan, frågar man vanligtvis hur läget är, och oftast svarar personen ifråga :"Jorå, så jävla trött bara". Men det är faktiskt så det är. Hur tråkigt det än låter, det är ju knappast så att man säger att man är jättepigg fast man inte ärt. Alla är trötta. Vad gör vi åt detta, vanligtvis brukar människor sova men det kanske inte är den rätta lösningen till just detta problem. Eller? Jo, det tror jag. Man borde få sova mer, längre och godare.

För att slå tillbaka lite. Av någon anledning håller jag och Katarina någon slags statistik över vad som händer under de flesta lektioner vi har tillsammans.

Smakprov på vad som komma skall:
Torsdag 10/1-08 klockan är 10:30 och Katarina slickar mig i örat.

Sunday tired sunday

Känner mig totalseg i hela kroppen just nu. Kan bero på att hela veckan har innehållit en massa träningar av olika slag, kroppsaktiviteter liksom. Hard shit.

Match idag som sagt, haha. Jaa, inte helt oväntat så förlorade vi. Men äh, vad fan, jag tycker inte att det spelar någon större roll. Vi i laget vet ju varför och det spelar roll.

Kom hem, fick middagen serverad direkt efter dusch. Mycket god lax med mycket god potatis och mycket god sås.

Det där dansspelet blir min död, ingen vill ställa upp mot Frida så jag får göra det, allt för familjefriden.

Sunday bloody sunday

Blev avbruten mitt i, kusinens man kom med två dansmattor nämligen. Självklart var resten av familjen tvungen att kalla på den mest tekniska=jag(?!) Ni som känner mig vet ju att det är en lätt överdrift att kalla mig teknisk. Hmm.. i alla fall, jag var tydligen den enda som någonsin hade satt sin fot på en sådan. Alltså fick jag agera lärare lite. Svettigt faktiskt. Bra uppvärmning eller nåt.

Match idag, haha.. vad ska man säga? Hejahejaheja eller nåt!

Aight..

... som man säger om man är nåt(?). Äsch, peppar peppar ta i trä, en ny lördag, en ny helg och en ny vecka som väntar efter helgen. Urkpåburk.

Känner att jag måste briljera lite med några resultats jag har fått reda på denna vecka. I skolan alltså.
För någon månad sen fick vi titta på filmen Mississippi brinner(originaltitel Mississippi burning, för dom som tycker sånt är viktigt), i alla fall.

Det är en film som kan läggas i facket över filmer som jag tycker är rätt bra faktiskt. Utspelar sig under 60-talet i USA där en viss klan har väldigt stort inflytande. Well, vår uppgift blev att skriva en "riktig" recension, alltså inte bara; Jag tycker si och så om denna film. Nej, här skulle man ha med alla möjliga och mögliga karaktärer och så vidare. Visserligen hade vi en mall att gå efter men den var lite knepig den. Nåja. Jag fick mvg på min filmanalys. Jag blev väldigt glad eftersom jag nog aldrig har hört någon få mvg av min Svensklärare. Jag tycker att en lärare ska vara petig och noga men inte petnoga. Men, tydligen så klarade jag mig denna gång. Rätt stolt faktiskt.

Sen gick det kanonbra för mig och min grupp på Naturkunskapsjoxet vi gjorde. Det var väl alles, nej juste, jag ligger på ett mvg i tyska också. Sehr gemütlich.

By the way, som man också säger, så fick Knet ett par grammisar. Tyckte jag var roligt.

Ang. Hejpa

Jo, det är nämligen så att när jag var liten.. för typ 3 år sen kanske, så fick jag för mig att "Hejpa" betydde "Hej" på finska. Det låter ju finskt när man säger det liksom.. tänkte jag. Sen kom jag på att om någon i Finland heter Pa, bara Pa alltså, så blir det så himla himla HIMLA roligt om man ska säga "Hej" till denne. Det blir ungefär såhär:
"Hejpa Pa!", pröva själva. Inte fan säger man "Hejpa (långt mellanrum) Pa!" Man säger ju: "Hejpapa", vilket i sin tur blir Hej Pappa. Haha hur kul som helst, tycker jag. Men, haha, roligare är det om man heter Per. "Hej papper" HAHAHAHAHAHA!

Hejpa

När jag skriver här nästa gång ska jag dra hela historien om rubriken, det är faktiskt ett rätt roligt skämt.
Eller... det var ett otroligt roligt skämt som kan få otroligt många olika, galna vinklar. Precis i min smak.
Katarina sitter ryggirygg mit mig. Läskisch.

Skul

Klockan ringde 07:15 och jag låg till 7:24.. sen var jag klarvaken och jättesugen på frukost.
Har det skett en enorm förändring hos Emelies morgonvanor? Nej, inte vad jag vet. Inte en enda morgon under hela lovet har jag varit sugen på att göra någonting. Idag, var jag sugen på att gå till skolan. Känner mig lite snurrig.

Dagen före

Jaha, nu var det snart dags för skolstart igen. Herregud det låter som att man ska börja i första klass. Som tur är var det ett tag sen numera.

Idag har jag förlustat mig i ett gäng affärer, med mig hade jag min äldsta lillasyster und mutter. Det var roligt och jag hittade flera trevliga prylar att kasta pengarna på.
1 sjal
1 skiva
1 bok
2 toppar. Sehr schön. Fixade dessutom busskortet som numera är uppgraderat och bra. Fan vad dyrt det är numera, hemskt. Äckliga borgare säger vi så känns det genast bättre.

Jag känner mig positivt inställd till det mesta just nu, förutom alla förbannade utgifter. Har kanske inte råd att åka och hälsa på Malin och Simona i Örebro om någon helg. Värsta bajsnödigt juh! Men, pengarna behövs till viktigare(?) saker, såsom tågbiljetter till konserttillfällen och festivalbiljetter. Roligt men jobbigt och krävande för ekonomin.
Men, nu är det faktiskt så att jag har infört köpstopp för mig själv. Ingenting som jag VERKLIGEN INTE BEHÖVER ska jag köpa. Mmm... så är det.

Nu ska jag snart träna bort lite av julmaten, hard.

Nyttnytt

Jag orkade inte hela rullen... sicken tur haha.

.... resten ligger i kylen nu.

tvåtusenåtta

I början av 2000-talet envisades jag om att uttala åren tex. tvåtusentvå istället för tjugohundratvå. Kommer ihåg att media och högre höns snackade om att det inte hette tvåtusen... utan tjugohundra... nu när vi sitter här och året har blivit 2008 med siffror säger jag tjugohundraåtta. Duktig jag är.

Nyårsafton blev en städad kväll, precis vad jag behövde.. tror jag. Det var trevligt som tusan samtidigt som det kändes rätt odd. Det här året har varit det värsta året hittills faktiskt. Detta kan liksom inte bli sämre, ärligt talat.

Men man ska väl inte snacka om en massa nedstämda saker som gör en nedstämd. Nej, vi tar nyårslöften istället. Jag har ett gäng, för mig själv. Jag menar, det finns egentligen ingen anledning till varför man ska dela dom med andra, visst, är det vad man känner för så varsågod. Men jag tror att om man öppet annonserar om att man ska gå ner 5 kilo varje kvartal under det kommande året, kommer man hela tiden få höra det när man äter första, andra eller tredje semlan. Så fort man tar en andra portion osvosv. Okej, jag överdriver en smula men ungefär så fungerar det. För dessa människor som du delat löftena med kanske inte bryr sig om sina egna, när dom fått höra om dina storslagna, utan istället planerar att förstöra dessa. Men hallå, så onda människor finns det väl inte?

Nu ska jag i alla fall äta en kebabrulle, så nej, exemplet hade inte med mig att göra... säger vi.
RSS 2.0